De Menukaart

Namens het hele team is het een waar genoegen u te mogen verwelkomen in Cucina Italiana. Regelmatig presenteren wij een nieuwe menukaart, omdat het creëren van lekkere gerechten op ambachtelijke wijze met de verse producten van het seizoen éen van de belangrijkste kenmerken van de Italiaanse keuken is.

Met een passie voor koken,
Rafaele Natale

Buon Cibo in tre Corsi

Voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht € 35,75

Voorgerechten buiten het menu om: € 9,75

Carpaccio di bietola
Gerookte rode biet | geitenkaas | fregola Sarda | tijm-dressing | balsamico-uitjes | ingelegde bloemkool |
radijs

Burrata Pugliese
Romige mozzarella | tomaat | basilicum | olijfolie | rucola | zoet-zure paprika | tuinbonencrème

Bruschette con tre sapori
Bruschetta met asperge en gorgonzolacrème | bruschetta met tomatenblokjes, oregano en knoflook |
bruschetta met licht gerookte makreel, courgette en citroenricotta | olijven

Salmone e frittata
Gepekelde zalm, gemarineerd in rode bietensap | frittata met doperwten, ui, courgette en munt |
mosterd-dille-dressing | tapenade van kappertjes, olijven en citroen | cress en kiemen

Prosciutto d’agnello
Lamsham | salade van ei, bieslook en asperge | groene kruidendressing | Sardijns platbrood

Zuppa d’asparagi con un budino di zucchine e fave
Aspergesoep | hartig puddinkje van courgette, tuinbonen en parmezaan | munt | bladpeterselie |
knoflookcroutons

Risotto
Carnarolorijst | radicchio | taleggio | sjalotten | tijm | parmezaan

Opgediend met gekruide aardappels uit de oven, groenten uit het seizoen en salade
Buiten het menu om: € 19, 95

Pesce in umido
Vis van de dag, gepocheerd in saffraanbouillon met doperwten, sinaasappel en salie |
spelt met zeewier, bleekselderij, olijven , ui en kappertjes | pangrattato

Polletto con panzanella
Piepkuiken | tijm | rozemarijn | citroen | rode peper | Toscaanse tomaat, ui- en broodsalade |-
crème van gepofte knoflook ( tip: lekker met de handen eten en volop genieten, zoals de Italianen dat ook doen)

Manzo con puré di fave
Diamanthaas van Black Angus | tuinbonenpuree | radicchio| gefrituurde ui | chips van Parmaham

Peperone ripiene
Paprika gevuld | spelt | tomaat | ricotta | parmezaan | noten | knoflook | bladpeterselie | munt

Buiten het menu om: € 8, 75

La dolce vita
Regelmatig wisselende samenstelling van zalige zoete specialiteiten uit eigen keuken

Tiramisú originale con affogato di cioccolato e caffé
Het beroemdste dessert uit Italië met Marsala-wijn | vanille-ijs met shot espresso en chocoladesaus

Caffè o tè e dolci
Kopje koffie of thee met koekjes | drie huisgemaakte friandishes | huisgemaakt likeurtje

Sgroppino
Prosecco | sorbet van citroenijs | wodka | limoncello | huisgemaakte bonbon erbij

Formaggi
Italiaanse boerenkazen (ongepasteuriseerd), | marmelade | noten-pruimenbrood

La Carta Della Stagione

Ostriche con scuma di Sgroppino € 16,00
Rauwe Zeeuwse oesters, half dozijn | schuim van Sgroppino | kruim van olijven en kappertjes

Carpaccio di manzo € 15,75
Licht gepekeld Black Angusrund in mosterdmarinade | krullen Parmezaanse kaas | knoflookcroutons |
salsa verde van bladpeterselie en knoflook | rucola | aceto balsamico di Modena

Funghi primavera € 5,50
Shiitake | gekarameliseerde appel | bruschetta | hazelnootcrunch | Balsamico-uitjes

Arancino Siciliano € 8,75
Bal van risotto met sinaasappel, gepaneerd en gefrituurd | gevuld met mozzarella, doperwten, courgette,
bleekselderij en wortel | gekruide tomatensaus

Cozze fritte € 9,50
Gefrituurde mosselen | yoghurt- kruiden-saus | citroen

Capesante con salame Calabrese € 12,75
Coquilles | pikante Calabrese worst | salsa verde van dragon en spinazie | crème van bloemkool |
geroosterde hazelnoten

Tre sapori dal mare fritti € 13,75
Kabeljauwkroketje met yoghurt-kruidensaus | kreeftenkroketje met salsa verde van spinazie en dragon |
zalmballetje met tuinbonencrème | groene salade | bruschette met bottarga, olijfolie en citroenricotta

Antipasto vegetariano € 15,75
Burrata met tomaat en basilicum | aspergesoepje | carpaccio van gerookte biet met geitenkaas |
speltsalade | ingelegde aubergine | salade van ei, bieslook en asperge | olijven | tuinbonencrème

Antipasto di pesce € 15,75
Ceviche van octopus | licht gerookte makreel | ingelegde klipvis | gebakken coquille met bloemkoolcrème
| gefrituurde mosselen met yoghurt-kruidensaus | gepekelde zalm met schuim van Sgroppino | frittata

Antipasto di carne € 15,75
Vitello tonnato | huisgemaakte capicollo | gerookte eendenborst met rode uiencompôte |
parmaham met meloen | carpaccio Classico met krullen parmezaan | pikante Calabrese worst

Risotto vooraf: € 9,75 hoofd: € 14,75
Carnarolorijst | radicchio | taleggio | tijm | sjalotten | parmezaan

Gnocchi di patate vooraf: € 8,75 hoofd: € 12,75
Aardappelballetjes | saffraanboter | pistachekruim | doperwten | parmezaan

Ravioli ripieni di aragosta e cosparsi con Bottarga vooraf: € 14,75 hoofd: € 19,75
Huisgemaakte pastakussens | vulling van kreeft en ricotta | romige kreeftensaus met tomaat | Bottarga

Tagliatelle fatte in casa con ragu alla casalinga vooraf: € 9,75 hoofd: € 14,75
Verse huisgemaakte lintpasta | traditionele saus van gemalen rundvlees, tomaten en kruiden | parmezaan

Orecchiette alla Norma vooraf: € 9,75 hoofd: € 14,75
Verse oortjespasta | gefrituurde aubergineblokjes | basilicum | tomaat | ricotta salata | chili

Orecchiette con polpette in salsa di pomodori vooraf: € 9,75 hoofd: € 14,75
Verse oortjespasta | rundergehaktballetjes | gekruide tomatensaus | oregano | venkelzaadjes | parmezaan

Onderstaande hoofdgerechten worden opgediend met groenten uit het seizoen en salade.

Lasagne € 15,50
Pastalaagjes | shiitake | asperges | courgette | broccoli | tomatensaus | oregano | ricotta | mozzarella |
parmezaan
graag gorgonzola (+ 2,50) erbij? laat het ons weten!

Gamberoni con salsa al pepe verde € 25,75
Vijf grote gepelde garnalen | romige Brandysaus met groene pepers |
zwarte lintpasta met inktvis-inkt | geroosterde knoflook | parmezaan

Fritto misto € 22,75
Gefrituurde vissoorten | inktvis | mosselen | scampi | yoghurt-kruidensaus |
peperoni agrodolci | citroen | gekruide aardappelen

Aragosta gratinata con tagliatelle fatte in casa € 26,50
Halve kreeft | huisgemaakte lintpasta | parmezaan | gepofte tomaatjes | romige kreeftensaus | brandy

Saltimbocca alla Romana € 22,75
Kalfsfilets | Parmaham | salie | witte wijnsaus | gekruide aardappelen

Il famoso filetto al Barolo 200 gr. € 33,50
Tournedos van Iers rund | jus met Barolo-wijn en tijm | shiitake | bloemkoolpuree | gekruide aardappelen

Mari e Monti € 31,75
Diamanthaas van Black Angusrund met rucola en parmezaanse kaas | halve gegrilde kreeft |
citroenricotta | salsa verde van platte peterselie | gepofte tomaat | gekruide aardappelen

Gegrilde groenten met basilicum en olijfolie extra vergine € 4,50

Witte asperges geblanceerd, 3 stuks met roomboter, verkruimeld ei en
bladpeterselie (zolang de voorraad strekt) € 6,50

Halve gegrilde kreeft € 15,50

Vers geschaafde truffel dagprijs

samen met AL uw tafelgenoten laten verrassen door de chef

Vier gangen € 47,00
voorgerecht | tussengerecht | hoofdgerecht | nagerecht

Vijf gangen € 53,00
koud voorgerecht | warm voorgerecht | tussengerecht | hoofdgerecht | nagerecht

che cosa é la definizione di un buon vino? Si dovrebbe iniziare e terminare con un sorriso!
Vini

(wat is een goede wijn? Die begint en eindigt met een glimlach!)

Wijnarrangementen

Half glas € 4,00

3 gangen € 21,00

4 gangen € 28,00

5 gangen € 35,00

Of raadpleeg onze wijnkaart. Vele wijnen schenken wij ook per glas. Wij adviseren u natuurlijk graag.

Verklaring van de benamingen

Antipasti
Voorgerechten, zowel koud (freddo) als warm (caldo).

Black Angusrund
Zwart rundvee-ras met Schotse roots. Tegenwoordig ook veel gehouden in de V.S. Het Angusras heeft een uitzonderlijke kwaliteit vlees. Het vlees is gemarmerd met dunne lijntjes vet. Vet heeft de eigenschap dat het smaak vasthoudt, wat het zo lekker maakt.

Bottarga
Geconserveerde viseitjes van de harder, tonijn en/of zwaardvis. Eerst gezouten en daarna gedroogd tussen houten planken. Armeluisvoedsel pur sang maar tegenwoordig een duur ingekochte delicatesse.

Bruschette
Plakken gegrild brood ingesmeerd met knoflook en besprenkeld met olijfolie.

Caponata Siciliana
Siciliaans recept van in de basis gebakken aubergine, tomaten, azijn en basilicum. Deze combinatie wordt in elke gebied traditioneel met verschillende ingrediënten verrijkt. Wij hebben er ui, zwarte olijven, ansjovis, gezouten kappertjes en amandelen aan toe gevoegd. Wij serveren de Caponata op kamertemperatuur.

Carnaroli
Veelgebruikte rijstsoort voor risotto. De rijst wordt verbouwd op de Povlakte in Noord Italië.

Casalinga
Letterlijke vertaling voor huisvrouw. Vaak aangeduid voor traditionele ambachtelijke bereidingen.

Focaccia
Broodsoort. De deegbodem is te vergelijken met een pizzabodem maar dan een stuk dikker.

Fregola Sarda
Soort geroosterde pasta. Specialiteit uit Sardinië.

Giuseppe Cipriani
Wereldberoemde barkeeper van Harry’s bar in Venetië. Bedacht in 1950 de carpaccio voor één van zijn gasten. Hij is ook de bedenker van de Bellini-cocktail.

Marsala (wijn)
Versterkte wijn die gemaakt wordt in de omgeving van Marsala op Sicilië. De wijn wordt van witte en/of blauwe inheemse druiven gemaakt.

MRIJ-rund
De MRIJ staan voor Maas, Rijn en IJssel. Sinds 1905 is dit een officieel ras van roodbonte runderen. Het vlees is sappig en vol. De runderen zijn goed gespierd en dit draagt bij aan de smaak van het vlees.

Murgia
Het heuvelachtige binnenland van de regio Puglia, in de hak van de laars. Een fascinerend landschap waar van oudsher schapen grazen. Daardoor zien we in de regionale keuken veel gebruik van schapenkaas (pecorino) en lams- of schapenvlees.

Pangratto
Gebakken broodkruim met knoflook en een pikant pepertje

Peperoni agrodolce
Zoet-zuur paprikagerecht bereidt met Balsamico-azijn, olijfolie, suiker, kappertjes en een pikant pepertje.

Pesto Genovese
Saus uit Genua, gemaakt van olijfolie, basilicumblaadjes, pijnboompitten en Parmezaanse kaas.

Ricotta
Zuivelproduct, een bijproduct van kaasmaken verkregen van de eiwitten van wei.

Ricotta salata
Een variant van verse ricotta die geperst, gezouten en gedroogd is.

Salsa verde
Koude groene saus van groene bladgroente en/of groene kruiden en olijfolie. De saus wordt ook regelmatig aangeduid met pesto.

Savoiardi
Biscuit-koekjes in de vorm van een grote vinger. Ze zijn geschikt om te drenken, bijvoorbeeld in espresso, voor het dessert Tiramisù. Ze zijn ontstaan in de late 15e eeuw aan het hof van Savoye.

Heeft u een dieetwens en/of allergie? Wij nemen uw wensen en intolerantie zeer serieus en willen u een ontspannen culinaire avond bezorgen, waar u later met genoegen op terug kunt kijken. Wat betreft gluten-intolerantie: onze keuken is, zoals de meeste keukens, niet glutenvrij. Daarom spreken wij van een glutenarm menu/gerecht, waar de keukenbrigade zeer nauwkeurig aandacht aanbesteed.