De Menukaart

Namens het hele team is het een waar genoegen u te mogen verwelkomen in Cucina Italiana. Regelmatig presenteren wij een nieuwe menukaart, omdat het creëren van lekkere gerechten op ambachtelijke wijze met de verse producten van het seizoen éen van de belangrijkste kenmerken van de Italiaanse keuken is.

Met een passie voor koken,
Rafaele Natale

San Valentino 2018

Woensdag 14 februari

Traditiegetrouw stellen wij op deze romantische dag een heerlijk menu samen om samen met uw geliefde, vrienden of familieleden uitgebreid van te genieten.

Dit menu is extra naast onze a la carte kaart.

 

ontvangst met bubbels: Prosecco of Hugo Vergine.

Pacchetto die vitello

rosè gebraden kalfsvlees, fregola, tonijn-kappertjesmayo, witlof en zongedroogde tomaatjes

Arancino Siciliana

gefrituurde risottobol met sinaasappel en een hart van zalm, courgette en mozzarella, geserveerd met gekruide tomatensaus

Saltimbocca alla Romana

kalfsmedaillions, salie, Parmaham, witte wijn-jus, pastinaakpuree en salade

Dolce

zoete verrassing

95.00 voor twee

Buon Cibo in tre Corsi

Voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht € 35,75

Voorgerechten buiten het menu om: € 9,75

Carpaccio di bietola
Gerookte rode biet | geitenkaas | fregola Sarda | tijm-dressing | balsamico-uitjes | ingelegde bloemkool |
radijs

Bruschette con tre sapori
Bruschetta met tapenade van paddenstoelen en pecorino | bruschetta met tomatenblokjes, oregano en
knoflook | bruschetta met zalm | olijven Bella di Cerignola

Tartare di salmone
Zalmtartaar | kappertjes | zongedroogde tomaatjes | dillecrème | olijven | bleekselderij | gekonfijte
citroen | sinaasappel | ei | krokant Sardijns platbrood

Vitello tonnato
Dungesneden kalfsmuis | tonijn-kappertjesmayo | kappertjes | groene sla | zongedroogde tomaat | ei

Crema di zucca
Pompoensoep | zoete aardappel | mosselen | groene appel | salie | knoflookcroutons

Risotto
Carnarolorijst | peer | gorgonzola | rucola | sjalotten | parmezaan | geroosterde amandelen

Opgediend met gekruide aardappels uit de oven en salade
Buiten het menu om: € 19, 95

Pesce in umido
Vis van de dag, gepocheerd in bouillon | sinaasappel | salie | olijven | ui | kappertjes | andijvie | crème van
gedroogde tuinbonen | pangrattato

Faraona
Parelhoen suprême | buikspek | romige truffelsaus met gedroogd eekhoorntjesbrood |
puree van pastinaak | oerwortels

Manzo
Diamanthaas van Black Angus | gorgonzolasaus | paddenstoelen | balsamico-uitjes | spitskool

Melanzane alla Parmigiana
Aubergine gegrild | mozzarella | tomatensaus | ricotta | parmezaan | basilicum (laagjes gerecht uit de oven)

Pannacotta
Pannacotta van witte chocola | saus van rood fruit | roomijs van gezouten karamel | kruim van Oreo-koekjes

Tiramisú con affogato di cioccolato e caffé
Espresso | mascarpone | gepasteuriseerd eigeel | savoiardi | Marsala | cacao | mokka-ijs | chocoladesaus

Torta al limone e amandorle
Citroen-ricottataart | amandelen | vanilleroomijs | kaneelsuiker

Babà Napolitano
Napolitaanse rumcake | hangop met bosvruchten| amarenenijs

Torta al cioccolato
Chocoladetaart | amarenen | geroosterde hazelnoten | walnotenijs

Caffè o tè e dolci
Kopje koffie of thee | drie mini zoetigheden van banketbakkerij Lentelink | huisgemaakt likeurtje

Formaggi € 2,50 supplement
Italiaanse boerenkazen (ongepasteuriseerd) | marmelade | noten-pruimenbrood

La Carta Della Stagione

Piatto vegetariano € 12,00
Mozzarella van buffelmelk | pompoensoepje | bruschetta met geroosterde aubergine en gefermenteerde
kaas | zongedroogde tomaatjes | rucola | basilicumolie

Polpo € 10,00
Ceviche van octopus | gele kiwi | gekonfijte citroen | bleekselderij | rode ui | tomaat

Antipasto di salumi € 15,75
Hertenham met vijgensaus | huisgemaakte capicollo | gerookte eendenborst met rode uiencompôte |
Parmaham met meloen | olijven Bella di Cerignola

Carpaccio di manzo € 16,75
Licht gepekeld Black Angusrund in mosterdmarinade | krullen parmezaanse kaas | knoflookcroutons |
salsa verde van bladpeterselie en knoflook | rucola | aceto balsamico di Modena

Pacchetto di funghi € 10,00
Krokant deegbuideltje | paddenstoelen | tijm | walnoot | peer | rucola | gorgonzola | aceto Balsamico di
Modena

Tre sapori dal mare fritti € 13,75
Kabeljauwkroketje met yoghurt-groene kruiden-knoflooksaus | kreeftenkroketje met salsa verde van
spinazie en dragon | zalmballetje met dillecrème | groene salade | bruschette met bottarga, olijfolie en
citroenricotta

Capesante con salame Calabrese € 12,75
Coquilles | pikante Calabrese worst | salsa verde van dragon en spinazie | citroenricotta | geroosterde
hazelnoten

Risotto vooraf: € 9,75 hoofd: € 14,75
Carnarolorijst | peer | gorgonzola | rucola | sjalotten | parmezaan | geroosterde amandelen

Gnocchi di patate vooraf: € 8,75 hoofd: € 12,75
Aardappelballetjes | gerookte paprikasaus | gorgonzola | rucola | ricotta salata | parmezaan

Ravioli ripieni di aragosta e cosparsi con Bottarga vooraf: € 14,75 hoofd: € 19,75
Huisgemaakte pastakussens | vulling van kreeft en ricotta | romige kreeftensaus met tomaat | bottarga

Tagliatelle fatte in casa con ragu alla casalinga vooraf: € 9,75 hoofd: € 14,75
Verse huisgemaakte lintpasta | traditionele saus van gemalen rundvlees, tomaten en kruiden | parmezaan

Orecchiette* con cime de rape alla moda di Raffaele vooraf: € 9,75 hoofd: € 14,75
Verse oortjespasta | crème van een soort raapstelen met bloemhoofdjes, pecorino en ansjovis

Orecchiette* con polpette in salsa e porcini vooraf: € 10,75 hoofd: € 15,75
Verse oortjespasta | rundergehaktballetjes | saus met gedroogd eekhoorntjesbrood en tomaat | oregano |
venkelzaadjes | parmezaan

*(Zie de foto’s aan de muur met de ouders van Raffaele).

Onderstaande hoofdgerechten worden opgediend met gekruide aardappels* en salade.
* bij de zalm en de halve kreeft worden geen aardappelen maar pasta geserveerd

Gamberoni con salsa ai porcini € 25,75
Vijf grote gepelde garnalen | gepeperde roomsaus met gedroogd eekhoorntjesbrood | Brandy │
fregola Sarda | courgette met munt en ui | peperoni agrodolci

Fritto misto € 22,75
Gefrituurde vissoorten | inktvis | mosselen | scampi | yoghurt-groene kruiden-knoflooksaus |
peperoni agrodolci | citroen

Salmone con taglioline al nero di seppia € 22,75
Zalmfilet | lintpasta zwartgekleurd met inktvisinkt | romige zalmsaus | rucola | zongedroogde tomaat

Aragosta gratinata con tagliatelle fatte in casa ( hele kreeft € 15,50 extra) € 26,50
Halve kreeft | huisgemaakte lintpasta | parmezaan | courgette met munt en ui | gepofte tomaatjes |
romige kreeftensaus | brandy

Timbalo di bietola € 19,75
Gerookte rode biet│ gorgonzola | peer | mozzarella | walnoot | ui | balsamico-uitjes |
crème van gedroogde tuinbonen | pangrattato

Saltimbocca alla Romana € 22,75
Kalfsfilets | Parmaham | salie | witte wijnsaus | gegrilde groente

Carne alla pizzaiola € 24,00
Bavette, dun gesneden | saus van gepelde tomaat, knoflook, oregano, basilicum, olijven en kappertjes |
gegrilde groente

Mari e Monti € 31,75
Diamanthaas van Black Angusrund met rucola en parmezaanse kaas | ½ gegrilde kreeft | citroenricotta |
salsa verde van platte peterselie | gepofte tomaat | gegrilde groente

U kunt u samen met al uw tafelgenoten laten verrassen door de chef.

Uiteraard wordt rekening gehouden met eventuele dieetwensen, voorkeuren (producten/wijn) en allergieën.
De chef kookt graag een speciaal menu voor u en uw tafelgenoten. Hij koopt hier regelmatig
speciale producten voor in of hij geeft een andere draai aan een bestaand gerecht.

Vier gangen € 47,00
voorgerecht | tussengerecht | hoofdgerecht | nagerecht

Vijf gangen € 53,00
koud voorgerecht | warm voorgerecht | tussengerecht | hoofdgerecht | nagerecht

che cosa é la definizione di un buon vino? Si dovrebbe iniziare e terminare con un sorriso!
Vini

(wat is een goede wijn? Die begint en eindigt met een glimlach!)

Wijnarrangementen

Half glas € 4,00

3 gangen € 21,00

4 gangen € 28,00

5 gangen € 35,00

Of raadpleeg onze wijnkaart. Vele wijnen schenken wij ook per glas. Wij adviseren u natuurlijk graag.

Verklaring van de benamingen

Antipasti
Voorgerechten, zowel koud (freddo) als warm (caldo).

Black Angusrund
Zwart rundvee-ras met Schotse roots. Tegenwoordig ook veel gehouden in de V.S. Het Angusras heeft een uitzonderlijke kwaliteit vlees. Het vlees is gemarmerd met dunne lijntjes vet. Vet heeft de eigenschap dat het smaak vasthoudt, wat het zo lekker maakt.

Bottarga
Geconserveerde viseitjes van de harder, tonijn en/of zwaardvis. Eerst gezouten en daarna gedroogd tussen houten planken. Armeluisvoedsel pur sang maar tegenwoordig een duur ingekochte delicatesse.

Bruschette
Plakken gegrild brood ingesmeerd met knoflook en besprenkeld met olijfolie.

Caponata Siciliana
Siciliaans recept van in de basis gebakken aubergine, tomaten, azijn en basilicum. Deze combinatie wordt in elke gebied traditioneel met verschillende ingrediënten verrijkt. Wij hebben er ui, zwarte olijven, ansjovis, gezouten kappertjes en amandelen aan toe gevoegd. Wij serveren de Caponata op kamertemperatuur.

Carnaroli
Veelgebruikte rijstsoort voor risotto. De rijst wordt verbouwd op de Povlakte in Noord Italië.

Casalinga
Letterlijke vertaling voor huisvrouw. Vaak aangeduid voor traditionele ambachtelijke bereidingen.

Focaccia
Broodsoort. De deegbodem is te vergelijken met een pizzabodem maar dan een stuk dikker.

Fregola Sarda
Soort geroosterde pasta. Specialiteit uit Sardinië.

Giuseppe Cipriani
Wereldberoemde barkeeper van Harry’s bar in Venetië. Bedacht in 1950 de carpaccio voor één van zijn gasten. Hij is ook de bedenker van de Bellini-cocktail.

Marsala (wijn)
Versterkte wijn die gemaakt wordt in de omgeving van Marsala op Sicilië. De wijn wordt van witte en/of blauwe inheemse druiven gemaakt.

MRIJ-rund
De MRIJ staan voor Maas, Rijn en IJssel. Sinds 1905 is dit een officieel ras van roodbonte runderen. Het vlees is sappig en vol. De runderen zijn goed gespierd en dit draagt bij aan de smaak van het vlees.

Murgia
Het heuvelachtige binnenland van de regio Puglia, in de hak van de laars. Een fascinerend landschap waar van oudsher schapen grazen. Daardoor zien we in de regionale keuken veel gebruik van schapenkaas (pecorino) en lams- of schapenvlees.

Pangratto
Gebakken broodkruim met knoflook en een pikant pepertje

Peperoni agrodolce
Zoet-zuur paprikagerecht bereidt met Balsamico-azijn, olijfolie, suiker, kappertjes en een pikant pepertje.

Pesto Genovese
Saus uit Genua, gemaakt van olijfolie, basilicumblaadjes, pijnboompitten en Parmezaanse kaas.

Ricotta
Zuivelproduct, een bijproduct van kaasmaken verkregen van de eiwitten van wei.

Ricotta salata
Een variant van verse ricotta die geperst, gezouten en gedroogd is.

Salsa verde
Koude groene saus van groene bladgroente en/of groene kruiden en olijfolie. De saus wordt ook regelmatig aangeduid met pesto.

Savoiardi
Biscuit-koekjes in de vorm van een grote vinger. Ze zijn geschikt om te drenken, bijvoorbeeld in espresso, voor het dessert Tiramisù. Ze zijn ontstaan in de late 15e eeuw aan het hof van Savoye.

Heeft u een dieetwens en/of allergie? Wij nemen uw wensen en intolerantie zeer serieus en willen u een ontspannen culinaire avond bezorgen, waar u later met genoegen op terug kunt kijken. Wat betreft gluten-intolerantie: onze keuken is, zoals de meeste keukens, niet glutenvrij. Daarom spreken wij van een glutenarm menu/gerecht, waar de keukenbrigade zeer nauwkeurig aandacht aanbesteed.